Zafer Çağlayan: 49 ile teşviği kaldırıyoruz

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 04 Ekim 2007 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, seçim öncesi verdiği sözleri, yerine getirebilmek için günde 14 saat çalıştığını belirtiyor.

Ramazan ayı nedeniyle ?sahura kadar dükkanlar açık? diyen Çağlayan, önceki hükümet döneminde haksız rekabet yarattığı gerekçesiyle iş dünyasının ve kendisinin de ASO Başkanlığı sırasında karşı çıktığı ?teşvik sistemi?ni de yenilemek için yoğun mesai yapıyor. BUGÜN'e yaptığı özel açıklamalarda, hangi konularda çalıştığını anlatan Çağlayan, ?49 ile teşvik sistemi kalkıyor mu?? sorusuna şu cevabı verdi: ?Bu sistemi kaldırıyoruz. Onun yerine bölgesel ve sektörel teşvik sistemini getiriyoruz. Henüz üzerinde çalıştığımız sistemin ayrıntılarını daha sonra açıklayacağız. Haksız rekabet benim üzerinde çok dikkatle durduğum bir konu. Teşvik sisteminde de tam rekabeti geliştirmek için çalışıyoruz.?

MALİ PİYASALAR BOZULUYOR MU?

Çağlayan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı ?Mali piyasalar bozuluyor? uyarısıyla ilgili soruya ise ?Ben aynı görüşte değilim, Başkanın neden böyle söylediğini kendisine sormak lazım? dedi. Hangi icraatlere öncelik verileceği konusunda göreve yeni başladığını, bu nedenle biraz zaman gerektiğini kaydeden Çağlayan, şöyle konuştu: ?Yepyeni uygulamalar olacak. Çok konu üzerinde çalışıyoruz. Bu çalışmalar sonuçlandıkça kamuoyuna sürekli açıklamalar yapacağız.?

MEDİA MARKT İÇİN REKLAM KURULU'NU BEKLİYORUZ

Bakan Çağlayan, Media Markt'la ilgili sorulara da cevap verdi. Reklam Kurulu'nun çalışmalarını tamamlamasını beklediklerini belirterek yakın zamanda bir karar verileceğini söyledi. Alman kökenli Media Markt hakkında haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın ilk olmayacağını da belirten Çağlayan, ?Kim olursa olsun, haksız rekabete göz yummayacağız? dedi. Çağlayan, bu arada dizüstü bilgisayar almak için vatandaşların mücadele etmesini ise ?Önemli bir sosyal olgu, eskiden erzak kavgası yapılırdı, demek ki Türk halkı, geleceğinin nerede olduğunu görüyor? diye konuşu.

PEYNİR KRALI HAYATINI YAZDI

Ülkemizin önde gelen peynir üreticilerinden Bahçıvan Gıda'nın kurucusu Mecit Bahçıvan, tüm yaşamını piyasaya çıkardığı kitabıyla kamuoyuna sundu. İstanbul Ceylan Otel'de dostları, iş arkadaşları ve akrabalarıyla buluşan Bahçıvan, ?Rahva Krallığından Peynir Krallığına? adını verdiği kitabını da hediye etti. İşini devrettiği oğlu Erdal Bahçıvan'ın eşlik ettiği baba Bahçıvan, nostalji ağırlıklı iftarda tek tek dostlarıyla ilgilendi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı gecede, Türkiye'nin öncü gıda üreticileri de Bahçıvan'ı yalnız bırakmadı. Kendisi gibi Muş kökenli olan Bakan Çağlayan'ın elini öperek kutladığı Bahçıvan, yaptığı konuşmada, hayattaki başarı sırlarını da anlatan Bahçıvan, kitabını özellikle gençlerin ve toplumun istifadesine sunduğunu söyledi

Perihan ÇAKIROĞLU/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber